7/6/2014 Celebrades les proves per a obtindre el diplma DED (Diploma Elemental DIVISI)

 

Matí de nervis i il·lusió:

Moments de tensió i art

A dia de hui, 7 de juny s'ha celebrat, com ja és habitual tots els anys, el DED, les proves per a obtindre el Diploma Elemental DIVISI.  

El DED, té una trajectòria ja prou llarga, de fet,  aquest any ha sigut la quinzena edició, la qual cosa vol dir que ja tenim en l’escola proul, ja hi tenim en l’escola prou experiència en aquestes proves.

El diploma consisteixen a reproduir en un format paregut, les proves d’accés al grau professional en qualsevol centre oficial. És per això que els i les alumnes s’enfronten a diferents tipus de proves, des de lectures a primera vista (amb instrument i cantant) fins a dictats musicals, també una prova d’interpretació i els exàmens teòrics.

Després de tants anys de treball a l’escola formant futurs músics, i sobretot, futures persones, no perdem la il·lusió i cada any es demostra amb aquestes proves el nivell de treball que s’assoleix a l’escola, amb tot el temps que alumnat i professorat dediquen a la formació dels xiquets.

 

Malgrat que aquestes proves tenen un sentit principalment simbòlic (no oficial), i el que venen a representar és el reconeixement a llargs anys d'esforços en l'aprenentatge de la música, tot i això, també, en la majoria dels casos, és el primer pas cap a un futur de dedicació als estudis musicals.

Hui hem comptat amb la participació de dos alumnes que han demostrat davant un tribunal extern a DIVISI (format per l’especialista en piano Lorenzo Valero i Nerea Manjón com a especialista en violí), les seues capacitats musicals.

Ha sigut un matí molt interessant per que elles (Gisela Alarcón i Carmen Alfaro) S'han enfrontat per primera vegada, donada la seua joventut, a l'avaluació externa i als nervis del què podríem considerar un entrenament, o un assaig de cara al futur.

Aquestes dos alumnes, a més, tractaran de superar, d’ací a uns dies, el repte d’entrar al Conservatori Professional, i és per això que els nervis passats hui, de segur que seran un punt d'experiència que les ajudarà en el futur a assolir tots els reptes que hi vulguen.

També cal destacar l’experiència viscuda des de fora, com a part del personal que ha fet possible la prova. Ha sigut molt bonic tornar a viure els nervis de l’examen, tornar a recordar com, tot i els nervis, aquestes proves són sempre un motiu d’il·lusió i una forma de superació a la qual s'enfronten els alumnes.

És clar que les proves d'aquest tipus no són sempre justes, i que potser hi hauria una forma millor de permetre l'accés de xiquets i xiquetes als estudis musicals, d'això hi ha molt a dir, i potser un altre dia hi podrem parlar-ne.

El que és segur és que ens hem de quedar amb la il·lusió i les ganes d'aprendre i de millorar d'una generació nova a la qual pot ser la situació actual dóna l'esquena, però que ens demostren amb matins com els de hui, que continuarà treballant per aquesta societat, preparada i capaç de donar la cara front a les dificultats i els reptes que hi vinguen.


 

Ana De Sousa

Secretaria DED 2014