Ratio: 5 / 5

Inicio activadoInicio activadoInicio activadoInicio activadoInicio activado
 

 

(Febrer 2017) Arranca "INTEGrarte"

 

 

ARRANCA “INTEGRarte”

El darrer dissabte 4 de febrer/2017 va començar a caminar el projecte de formació musical i integració social promogut per l’Associació Cultural DIVISI i l'Aula de Música DIVISI i que rep el nom d’“INTEGRarte”.

Després de l’intens “Campanar Ple de Veus” d’aquest any on l’objectiu va ser el d’aconseguir els fons inicials per a poder iniciar el projecte, aquest mes de febrer ha sigut quan un grup de xiquets i xiquetes del barri, amb edats compreses entre els 7 i els 10 anys, han fet realitat el seu desig de poder començar a rebre una formació musical completa i de qualitat.

“INTEGRarte”, es una iniciativa que naix amb la idea de fer accessible la formació musical i cultural a aquelles famílies que més dificultats socioeconòmiques tenen. Es creu fermament que l’educació musico artística és una ferramenta fonamental per a la integració social. En aquest sentit, el projecte busca oferir un programa d’aprenentatge complet que conté formació coral, instrumental i orquestal, llenguatge musical i altres aspectes artístics complementaris (dansa, teatre, expressió...)

20170208_193739.jpg

El músic i mestre Francisco Real cedeix al projecte INTEGRarte una Flauta Travesera con la que va començar Alba, la seua filla, actualment titulada superior de música. 

En un districte com el de Campanar on conviuen diferents barris que han estat afectats de manera especialment forta per la difícil situació econòmica i social que als darrers anys ens ha deixat la crisi, la possibilitat de desenvolupar un projecte que tinga com a objectiu la superació de l’exclusió social i la reducció de les desigualtats, ha de ser benvingut i recolzat per gran part de la societat. Com l’experiència ja ens ve demostrant any darrere any, el barri de Campanar és un barri de veïns i veïnes solidaris i de comerciants compromesos amb la qualitat de les relacions socials que ens uneixen com a comunitat. Des del projecte INTEGRarte voldríem agrair especialment a totes aquelles persones que d’una forma o d’una altra han fet possible l’inici d’aquest projecte, haja sigut amb col·laboracions econòmiques, donacions d’instruments o dedicació de temps i esforç.

 


INTEGarte només ha fet que començar i encara no sabem a quants xiquets i xiquetes més podrem arribar, però d’una cosa estem segures, en un projecte d’aquestes característiques, cada recurs invertit es una retribució social incalculable. Els i les heroïnes d’aquest mes sou vosaltres, veïns i veïnes, comerciants, donants i totes aquelles persones que integrant la família musical i social que és DIVISI, heu fet possible que cada dissabte puguem rebre a la nostra escola 5 xiquets i xiquetes il·lusionats amb la música i la cultura.

 

Clarinete_NURIA HERRERO.JPG

La clarinetista Nuria Herrero dona el seu primer instrument a INTEGarte  

 

FFCV_donacion (1).jpg

José Ramón Peinado, en nom de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana dona a INTEGRarte un violí i un violoncel de estudi.

 

Ningú sap si tenim entre aquests xiquets i xiquetes a la pròxima Matilde Salvador o al pròxim Isaac Albéniz, però tampoc ens preocupa massa, ni a ells ni a nosaltres. Passar-ho bé, aprendre i compartir experiències artístiques de nivell amb altres amants de la música és tot el premi que ens importa.

 

Més informació sobre INTEGarte --> ací
 integrarte @ divisi.es 
Ana De Sousa Selfa
Coordiandora Projecte

 

Col·laboradors INTEGRarte dins la campanya CAMPANAR PLE DE VEUS DIVISI 2016

AFRASA - AUTOESCUELA ADEMUZ - BEAR CLUB - CAFÉ SORY VALENCIA - CALZADOS RASCANYA - CARNES VAREA - CEI CAMPANAR - CENTRO RESIDENCIAL SAVIA CAMPANAR - CLEMENTE PIANOS - CLÍNICA DEL PIE CAMPANAR - CLINICA DENTAL CAMPANAR - CLINICA VETERINARIA CAMPANAR -Comercio que desea permanecer en el anonimato

EDUCARE - EL MUNDO DE OZ - ENGLISH TOWER - ESCUELAS INFANTILES "EL VALLE" - FARMACIA CAMPANAR - FARMACIA GUILLERMO ESTEBAN PRETEL

FERRETERIA R. GARCÍA - FLAMA ARTESANÍA  FORN DE MANUELA - FRUTAS Y VERDURAS TU FRESCO - GOTE S.A. - HERBORISTERÍA LA SABINA - HORNO SOROLLA - INNSA HOSTEL -JAVIER DE MIGUEL Abogado - LA BODEGA - LA NOSTRA BODEGUETA - LIBRERÍA-PAPELERÍA PAPIRO (Cheste) - LUDOTECA QUE VIENE EL LOBO - MARTÍNEZ SESÉ S.L. - MI ACADEMIA - ÓPTICA CAMPANAR - ÓPTICA RASCANYA PAPELERÍA LIBRERÍA CAMPANAR - PAPILLÓN CENTRO PELUQUERÍA Y ESTÉTICA

PASTELERÍA LOGA - PELUQUERÍA CARMEN GÓMEZ - PELUQUERÍA CORTINA - POLLOS PLANES - TINTORERÍA LA BRUIXETA - WOOD ARCH

 

Gràcies!